Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) au respins, vineri, contestaţia fostului comandant al Penitenciarului Râmnicu Sărat, Alexandru Vişinescu, împotriva deciziei prin care i-a fost respinsă cererea de întrerupere a executării pedepsei, din motive medicale.

Decizia instanţei supreme este definitivă. Torţionarul execută o pedeapsă de 20 de ani pentru crime împotriva umanităţii.

Alexandru Vişinescu a cerut magistraţilor întreruperea executării pedepsei, pe motiv că problemele sale medicale nu pot fi ţinute sub observaţie în unitatea medicală din penitenciar. Încă de la primele termene ale contestaţiei acestuia, magistraţii au cerut efectuarea unei expertize medico-legale, pentru a se stabili dacă acesta poate sau nu să fie tratat în penitenciar. La ultimul termen, s-a discutat pe marginea acestei expertize şi, potrivit unor surse judiciare, documentul a arătat că fostul comandant al Penitenciarului Râmnicu Sărat poate fi tratat în sistemul penitenciar, iar recomandarea comisiei Institutului Naţional de Medicină Legală a fost ca el să rămână internat pe toată durata detenţiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here