mici

Buzoienii pot sta liniştiţi. Pe grătarele încinse vor sfârâi în continuare micii mul râvniţi. Anunţul a fost făcut de premierul Victor Ponta care a dat asigurări că Uniunea Europeană nu va interzice de la comercializare acest produs. „Am primit informare de la Departamentul pentru afaceri europene să liniştesc lumea, nu se interzic micii”, a spus, ieri, prim-ministrul Victor Ponta.

Vestea că micii ar putea fi interzişi de Uniunea Europeană a stârnit nelinişte în rândul procesatorilor de carne. Anunţul arăta că mititeii riscă să dispară de pe piaţă, din cauză că bicarbonatul de sodiu, denumit în lista aditivilor alimentari E-500, nu mai poate fi utilizat în carnea preparată.

Piaţa locală a micilor s-a ridicat anul trecut la apropximativ 22.000 de tone, din care 72% a fost acoperit de vânzările din retailul modern. Deşi, potrivit prevederilor legale, de la 1 iunie producţia de mici sub actuala reţetă va fi interzisă, produsul este puţin probabil să dispară definitiv de pe rafturile magazinelor.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here