978x0Potrivit unui raport al Curtii de Conturi, SC Urbis Serv SRL Buzau, societate aflata in subordinea Consiliului Local Buzau a incasat ilegal de la Primaria municipiului suma de 254.980 lei, reprezentand contravaloarea hranei si intretinerii unui numar impresionant de 87.924 caini vagabonzi care, din actele contabile ale societatii, rezulta ca ar fi fost cazati in adaposturi pe o perioada mai mare decat cea prevazuta de lege.

In schimb, la nivelul Urbis Serv, auditorii Camerei de Conturi nu au gasit nicio evidenta a cainilor fara stapan capturati si cazati. Facturarea contravalorii cheltuielilor cu aceste operatiuni a fost efectuata in baza unor situatii lunare intocmite de medicul veterinar, care insa nu are nicio relatie contractuala cu SC Urbis Serv SRL, neexistand posibilitatea efectuarii unor verificari cu privire la realitatea si conformitatea datelor inscrise in aceste documente.

Dr.-Danut-PaleAvand in vedere aceste lucruri nu putem decat sa deducem faptul ca, la Buzau, medicul veterinar care a intocmit si semnat aceste situatii lunare, consilierul judetean PSD Danut Pale, medicul padocului, este vinovat de genocidul ce va avea loc in randul patrupedelor buzoiene.

Daca medicul Danut Pale ar fi folosit numai suma descoperita de Curtea de Conturi ca fiind incasata ilegal de la Primarie, pentru rezolvarea problemei cainilor fara stapan, la ora actuala nu am mai fi avut caini pe strazi si mai mult decat atat, nu ar mai fi fost necesara masura eutanasierii. Daca medicul Pale ar fi fost, asa cum se declara, un iubitor al animalelor nu si-ar fi insusit banii destinati cainilor.

Dovada faptului ca Danut Pale si-a insusit banii este faptul ca de la firma sa, Urbis Serv a aprovizionat intreaga cantitate de hrana, pentru caini precum si seringile si acele necesare activitatii de capturare, fara a exista vreun contract ori acord incheiat cu acesta firma.

cutNu putem sa nu ne intrebam, asadar, retoric, “Va simtiti vinovat, domnule doctor veterinar, de genocidul ce va urma la Buzau? Unde sunt banii destinati rezolvarii problemei cainilor fara stapan? S-a aprobat legea eutanasierii, veci ucide animalele fara niciun regret?”.

 

Raportul Curtii de Conturi scoate la iveala sume impresionante decontate de Primarie pentru cainii comunitari. Este posibil, ca nimeni din Primarie sa nu constate ca acesti bani sunt aruncati pe apa sambetei? Oare niciunul dintre responsabilii care aveau atributii sa verifice unde se duc acesti bani sa nu fi iesit pe strada sa constate ca haita de caini este in spatele sau? Si in aceste conditii sa nu ne intrebam daca nu cumva aceste sume s-au evaporat cu stirea Primariei Buzau?

padoc1Sa nu uitam de cele 11 miliarde de lei investite in padocul din Simileasca unde nu s-au facut decat cateva custi. Daca la finalizarea lucrarilor medicul Pale anunta cu surle si trambite ca aici patrupedele vor avea parte de conditii de lux, in final s-a constatat si demonstrat ca locul nu era decat un lagar de exterminare. Daca in padocul din Simileasca patrupedele ar avea conditii de cazare de cateva stele, de ce este tinut vesnic inchis? De ce nimeni nu are acces acolo, fie ca vrea sa viziteze, sa hraneasca sau sa adopte animale? Pentru ca, totusi, acolo s-au investit 11 miliarde de lei, bani proveniti de la contribuabili.

Deputaţii au adoptat, ieri, cu 266 de voturi „pentru”, 23 „împotrivă” şi 20 de abţineri legea care permite eutanasierea maidanezilor. Potrivit actului normativ, soluţia finală poate fi aplicată câinilor care au fost capturaţi şi duşi în adăposturi, iar în termen de 14 zile nu au fost nici revendicaţi, nici eutanasiaţi. Mai mult, autorităţile locale pot decide, în funcţie de numărul de locuri din adăposturi şi de bugetul prevăzut pentru această problemă, dacă vor ţine câinii o perioadă mai îndelungată în padocuri sau vor recurge la eutanasiere după cele 14 zile lucrătoare.

646x404Ne asteptam ca la Buzau sa asistam la un genocid al cainilor fara stapan. Mai dureros este faptul ca pentru aceste suflete au fost alocati bani din buzunarele noastre, ale cetatenilor, bani de care acum se bucura oricine altcineva, numai animalele nu.

Nu militam pentru prezenta cainilor pe strazi. Suntem constienti de faptul ca sunt animale si se comporta ca atare. Ii vrem doar la adapost, sa moara de batranete si sa ne bucuram, daca ne permite timpul, de pofta lor de joaca. Ceea ce doare foarte tare este faptul ca pe banii nostri, autoritatile incearca sa ne prosteasca.

Si ca o ultima intrebare: Daca Dumnezeu a dat viata, cine suntem noi sa o luam, sau sa decidem cand se incheie?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here