camion in santJudetul buzau este de mai bine de 24 de ore sub asediul zapezii. Doua drumuri nationale au fost inchise circulatiei iar pe alte 3 sosele traficul vehiculelor cu masa mai mare de trei tone si jumatate a fost restrictionat. Si 4 drumuri judetene din sudul si estul judetului au ramas inchise iar in urma cu citeva ore meterologii au emis o nouă atenţionare de ninsori abundente şi viscol.

Cea mai gravă situatie este pe drumul national 22 care leaga Rimnicu Sarat de Braila. De doua zile si doua nopti ninge fara incetare iar eforturile celor de la drumuri nationale par sa fie zadarnice.

Soferii aflati in tranzit prin judetul Buzau au fost nevoiti sa traga pe dreapta de aseara de cind vizibilitatea s-a redus din cauza zapezii abundente si a viscolului. Chiar de la iesirea din Rimnicu Sarat drumul national este acoperit de suluri inalte de zapada.Pe alocuri stratul de omat masoara mai bine de un metru si jumatate.Localnicii care au avut nevoie sa mearga la oras au fost nevoiti sa faca drumul pina acasa pe jos prin viscol.

Pentru a impiedica blocajele de autovehicule, politistii de la rutier au decis sa menţina inchise cele doua drumuri nationale din zona de campie a judetului: DN 22 şi DN 2B intre Costesti si Padina. Si pe drumul naţional 1B care leagă Buzaul de Ploiesti traficul a fost ingreunat din cauza zapezii depusa pe carosabil. Un tir care transporta butelii goale de hidrogen lichid a ajuns în sant dupa ce şoferul a pierdut controlul volanului pe carosabilul acoperit cu gheata si zapada.

Utilajele de la sectia de drumuri nationale Buzau au actionat permanent pe drumul euroepan 85 care leaga capitala de nordul tării. Chiar si asa pe anumite tronsoane autovehiculele au circulat cu mai putin de 30 de km/h din cauza vizibilitatii reduse, a ninsorii abundenete si a viscolului.masina in sant

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here