pozaInspectoratul pentru Situații de Urgență a inaigurat, vineri, un punct de intervenție în localitatea Pietroasele. La eveniment au fost prezenți prefectul județului, autorități locale, dar și medici de la Unitatea de Primiri Urgențe. Structura de intervenţie, dislocată de la Detaşamentul de Pompieri Buzău, va deservi zona de sud-vest a judeţului care circumscrie comunele Pietroasele, Breaza, Ulmeni şi Merei, cu cele 23 de sate aparţinătoare, însumând o suprafaţă de 21.244 ha, cu o populaţie de aproximativ 13100 de locuitori.
Spaţiile necesare desfăşurării activităţilor specifice au fost puse la dispoziţie, cu titlu gratuit de către Primărie Pietroasele și Stațiunea de Cercetare Vinicolă. „Punctul de lucru de la Pietroasele va descongestiona activitatea echipelor de intervenție de la unitatea din Buzău. Totodată timpul de intervenție va fi mult mai scurt, dacă de la Buzău reușeam să ajungem in 25 de minute, acum putem interveni în 10 minute, ceea ce înseamnă timp prețios în salvarea de vieți omenești sau stingerea incendiilor,” a declarat lt.col. Dănuț Nicolae, șeful ISU Buzău.
Punctul de lucru va dispune de două autospeciale, dintre care una de stingere cu apă şi spumă şi o ambulanţă S.M.U.R.D. Autospeciala de stins incendii are în dotare şi echipamente pentru misiunile de descarcerare şi acordare a primului ajutor medical.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here