cecilia manolescuInspectoratul Teritorial de Muncă Buzău continuă acţiunile de control în domeniul relaţiilor de muncă dar şi a securităţii în muncă. După ce au fost controlate fabricile de confecţii dar şi firmele de construcţii, inspectorii şi-au diversificat controalele şi în alte domenii de activitate.

Potrivit inspectorului-şef al ITM Buzău, Cecilia Manolescu, la ultimul control au fost identificaţi 17 angajaţi fără forme legale care lucrau la o firmă de curăţenie. Deşi firma respectivă avea contracte de prestări servicii cu diverşi agenţi economici din Buzău, în acte aceasta avea doar un angajat.

Conform articolului 279 din Codul Muncii, angajatorului i-a fost întocmit dosar penal pentru folosirea de angajaţi fără forme legale. Din luna mai şi până acum, în judeţul Buzău, au fost întocmite opt dosare penale pentru munca la negru, din care doar unu a ajuns la stadiul urmăririi penale.

„Lipsa contractelor de munca privează angajaţii de beneficiile legale în cazul asigurărilor de sănătate, sociale şi şomaj. Protecţia socială, sănătatea şi securitatea în muncă a oricărui salariat se asigură în baza semnării contractului de muncă. Lipsa acestuia se constituie într-un abuz din partea angajatorului”, a explicat Cecilia Manolescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here