Jandarmii sunt chemai de obicei în ajutor atunci când oamenii se confruntă cu situații urgente, care le pun viața în pericol. Există însă şi cazuri mai puţin obişnuite când apelanţii cer sprijinul oamenilor în uniformă în situaţii care stârnesc cel puţin zâmbete. Recent, o persoană, din zona Râmnicu Sărat, i-a alertat pe jandarmi, pentru că i-a apărut un dihor în gospodărie.

„Ajutor, am un dihor în curte! Mi-e frică să ies din casă”. Aşa a sunat mesajul transmis recent jandarmilor buzoieni de către o persoană din zona Râmnicu Sărat, prin numărul unic de urgenţă, 112. Chiar dacă sesizarea a părut ciudată, oamenii legii au mers la locul indicat şi au prins dihorul reclamat.

Chiar şi în astfel de situaţii, când ameninţarea o reprezintă un dihor, jandarmii sunt obligaţi, potrivit procedurilor, să intervină imediat pentru îndepărtarea pericolului.

De-a lungul anilor, la 112 au fost anunţate situaţii şi mai hilare. Un cetăţean din municipiul Buzău a sunat la 112 pentru a anunţa autorităţile că este deranjat de porcul pe care vecinul de deasupra îl creşte în balcon. Printr-un alt apel de urgenţă, o femeie reclama faptul că vecina de palier şi-a instalat centrală termică în apartment şi că îi este frică să mai doarmă de frica unei eventuale explozii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here