În perioada 17-22 februarie, 8 jandarmi montani din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Buzău vor participa la misiunile de asigurare a ordinii şi siguranţei publice în judeţul Braşov, în contextul organizării, în premieră, a Festivalului Olimpic al Tineretului European, ediţia de iarnă.  

La competiţii participă aproximativ 2000 de concurenţi, (cu vârste cuprinse între 14 şi 18 ani) din 45 de ţări, la următoarele discipline: schi alpin, sărituri cu schiurile, schi fond, biatlon, patinaj artistic, short-track, hochei pe gheaţă, snowbord.

Pe timpul desfăşurării Festivalului Olimpic al Tineretului European, jandarmii montani prezenţi în judeţul Braşov vor asigura ordinea şi siguranţa publică în zonele de desfăşurare a competiţiilor sportive, în satul olimpic. De asemenea vor menţine ordinea publică pe pârtiile de schi, unde se desfăşoară activităţi și vor asigura protecţia sportivilor, oficialilor sau alte locuri de interes, legate de eveniment. Între misiunile la care vor fi prezenți jandarmii montani buzoieni se vor număra și asigurarea ordinii  publice pe timpul afluirii/defluirii sportivilor, delegaţiilor, staff-urilor participanţilor la manifestări precum și asigurarea cu  echipe de intervenţie, echipate şi dotate cu materiale specifice de acţiune în mediul montan, care să fie în măsură să acţioneze în timp operativ pentru rezolvarea eventualelor incidente apărute (căutare / salvare / evacuare a persoanelor / turiştilor care s-au rătăcit sau au suferit accidentări în zona montană, acordarea primului ajutor premedical).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here