inundatii_09259200_1Județul Buzău se află sub o nouă alertă de inundații, valabilă până astăzi după-amiază. Pe principalii afluenți ai râului Buzău, se pot produce creşteri de debite şi niveluri, cu depăşirea cotelor de atenţie şi de inundaţie, precum şi scurgeri pe versanţi, torenţi şi pâraie, care ar putea provoca inundaţii locale.

Până luni la ora 9.00 este valabilă  însă o avertizare cod portocaliu emisă pentru versanţi, torenţi, pâraie şi râurile mici din zonele de deal şi de munte din judeţele Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Buzău şi Vrancea.
Până la ora 18,00 este valabilă avertizarea cod galben pe Buzău superior (judeţele Covasna şi Buzău) şi afluenţii săi din judeţul Buzău.Potrivit Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA), aceste fenomene se pot produce şi pe afluenţi de grad inferior ai acestor râuri şi pe cursurile de apă necadastrate.Creşteri importante de debite, care ar putea duce la atingerea cotelor de atenţie, se pot produce şi pe alte râuri mici din centrul şi estul ţării, au precizat hidrologii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here