jurnalist vulcaniJurnalistul Kevin Rushby al publicaţiei britanice The Guardian a publicat recent un articol despre experienţele pe care le-a trăit în ţara noastră. În materialul denumit Cycling Romania’s Carpathian mountains, Rushby susţine că a rămas impresionat de frumuseţile României în timpul excursiei sale din 2011 în Munţii Buzăului.

„România. Înainte să ajung aici avea în minte două imagini contradictorii. Pe de o parte, mă gândeam la cărţile minunate scrise de William Blacke (un englez stabilit în România). În acelaşi timp, aveam în minte imaginea ţării creată de ziarele şi posturile TV britanice: copii orfani, Ceauşescu şi construcţiile lui comuniste, romii alungaţi din Franţa. Cele două feţe ale României păreau, aşadar, incompatibile”, a mărturisit jurnalistul.

După ce a ajuns în ţara noastră şi a făcut o excursie cu bicicleta în Munţii Buzăului, britanicul a reuşit să-şi facă o părere mai apropiată de realitate. „Un tur pe bicicletă prin munţii României dezvăluie o lume mitică şi a tradiţiilor” a scris britanicul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here