Vacciare-300x225Ministerul Sănătăţii nu a trimis încă la Buzau dozele de vaccin antigripal solicitate de Direcţia de Sănătate Publică. Majoritatea buzoienilor preferă să aştepte dozele gratuite de la stat, decât să-şi cumpere vaccinul din farmacii. Aceasta, deși riscul de îmbolnăvire creşte, odată cu răcirea vremii.

Direcţia de Sănătate Publică a solicitat 30.000de doze de vaccin antigripal care să fie distribuite medicilor de familie din judeţul Buzau.

Cadrele medicale ridică însă neputincioase din umeri când pacienţii întreabă despre vaccin.

“Nu am primit inca dozele si nici nu va pot spune cand ar trebui sa le primim. Sapatamana viitoare vom merge la Bucuresti si speram ca atunci vom primi toate raspunsurile”, a declarat dr. Carmen Scantei dela DSP Buzau.

În farmacii, prețul unei doze de vaccin antigripal porneşte de la 30 de lei, insa sunt putini cei care isi permit sa il cumpere.

Copiii, batranii si bolnavii cronici sunt principalele categorii sociale care  beneficiaza de vaccin atigripal gratuit. Desi vaccinarea ar fi trebuit sa inceapa la 1 noiembrie, beneficiarii vor fi nevoiti sa mai astepte pentru a primi serul impotriva gripei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here