CeciliaNumarul proceselor de adoptii finalizate in cursul anului trecut a inregistrat o crestere importanta fata de  2009.  Astfel, daca in 2009 au fost finalizate un numar de 21 de dosare de adoptii, in anul recent incheiat numarul dosarelor solutionate  a crescut la 36. Desi numarul de dosare incepute in anul 2010 a fost mai mare, in 36 de cazuri procesele s-au finalizat iar in 3 din aceste cazuri a fost vorba de adoptii multiple. Copiii adoptati sunt atat nou-nascuti cat si minori  de 10-11 ani, raportul intre numarul de nou nascuti si copii cu varste mari fiind aproximativ egal.

„Pe parcursul anului 2009 au fost 21 de actiuni de incuviintare a adoptiei iar in anul 2010 au fost 36, fara a vorbi despre dosarele care sunt inca in lucru. Aici s-a inregistrat o crestere care ne bucura avand in vedere procedura greoie din acest domeniu. Au fost atat cazuri de copii nou nascuti cat si de 10-11 ani, proportia intre ei fiind aproximativ egala”,  a declarat Claudia Rosioru , directorul general al DGASPC.

In cele 36 de cazuri au existat si adoptii multiple, in cazul unei familii ajungand trei frati institutionalizati. Astfel, nu mai putin de  3 cupluri de frati si-au gasit parinti in anul ce tocmai s-a incheiat.

De cealalata parte, nu au existat parinti care sa aduca inapoi copii adoptati insa au existat cazuri cand parinti adoptivi au solicitat Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectie a Copilului servicii de consiliere.

Ciprian STERIAN

[audio:http://jurnaluldebuzau.ro/wp-content/uploads/2011/02/Cecilia-ROSIORU.mp3|titles=Cecilia ROSIORU]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here