Locuitorii din Verneşti care doresc să scape de drumurile și cozile la ghișeele primăriei pentru plata impozitelor și taxelor locale pot plăti dările online, la ghișeul virtual. Varianta de plată este posibilă în cazul a puţine primării din ţară.

Se apropie finalul anului, iar una dintre primele griji ale oamenilor la inceput de an este plata taxelor si impozitelor, insa se tem de cozile interminabile sau de drumul până la Primărie.

De câţiva ani cetățenii care nu doresc să facă drumuri la ghișee pentru a-și plăti dările către stat pot alege varianta plății cu card bancar, internet banking sau mobile banking. Printre aceştia se numără şi locuitorii comunei Verneşti.

Sistemul dă contribuabililor posibilitatea de a achita online impozite pe proprietăți și taxe, precum și amenzi contravenționale, cu deducerile aferente plății în 48 de ore. Instituțiile publice acceptă toate mijloacele electronice de plată online: internet banking, mobile banking, fără a se limita la acestea. În cazul în care contribuabilul va opta pentru plata impozitelor și taxelor utilizând cardul bancar, atunci poate utiliza carduri Visa, Visa Electron, MasterCard și Maestro emise de orice bancă din țară sau străinătate.

Conform portalului www.ghiseul.ro, prin intermediul căruia se realizează plățile online, sunt disponibile două secțiuni. Pentru secțiunea de plată cu autentificare, sunt necesare un nume de utilizator și o parolă, la finalul tranzacției sistemul va emite contribuabilului o dovadă de plată.

Plata electronică fără autentificare se face fără consultarea în timp real a obligațiilor de plată și istoricul tranzacțiilor, putând fi plătite doar taxe și impozite al căror cuantum este deja cunoscut contribuabililor.

Contribuabilii nu mai plătesc comision atunci când achită taxele și impozitele online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here