646x4042Automobil Clubul Român (ACR), sub auspiciile Fundaţiei FIA, a implementat în România proiectul de educaţie rutieră „O secundă pentru viaţa ta”. În acest sens, în şcoli se vor amenaja laboratoare de educaţie rutieră, care îşi vor desfăşura activitatea sub patronajul filialelor judeţene ACR, Inspectoratelor Şcolare Judeţene şi Serviciilor Rutiere din cadrul Inspectoratelor de Poliţie Judeţene.

În judeţul Buzău, primul Laborator Şcolar de Educaţie Rutieră va fi inaugurat astăzi la Şcoala nr. 11 din municipiul Buzău. Pentru amenajarea laboratorului, ACR Buzău a oferit, prin donaţie, un set de echipamente electronice: un laptop cu licenţă Microsoft Windows 7, un videoproiector şi un ecran de proiecţie cu trepied. De asemenea, laboratorul a fost dotat cu un set de şase panouri policrome laminate 75 x 100 cm, cu tematică rutieră, precum şi un caiet metodologic specific, afişe, orare şcolare adecvate proiectului de educaţie rutieră, calendare ale ACR, etc.
Laboratorul Şcolar de Educaţie Rutieră de la Şcoala nr. 11 din Buzău se constituie ca un proiect pilot care va fi disponibil, prin generozitatea conducerii acestei unităţi de învăţământ, şi cercurilor de educaţie rutieră din şcolile buzoiene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here