Buzăul se alege cu un nou festival. Prima ediție a festivalului “Ziua Lacului Siriu” va avea loc sâmbătă, 20 august, și va avea ca protagoniști ansambluri folclorice și formații de muzică ușoară din plan local, invitații speciali ai ediției din acest an fiind Alexandra Ungureanu & Crush și Andreea Bălan.

Turiştii sunt aşteptaţi să viziteze Lacul artificial Siriu şi să participe la programul pregătit de organizatori. Spectacolul va lua startul printr-o parada a costumelor populare buzoiene, și se vor prezenta spectatorilor cele mai frumoase cântece şi dansuri populare muntenești din zona Buzăului. Copiii nu se vor plictisi pentru că organizatorii au pregătit și pentru ei concursuri şi activităţi interactive pe apă.

Organizatorul evenimentului este Fundația Karitas, iar proiectul este finanţat prin Regio – Program Operaţional Regional 2007-2013, axa prioritară 5 – Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului, 53 – Promovarea potenţialului turistic şi crearea infrastructurii necesare în scopul creşterii atractivităţii României ca destinaţie turistică.

„Ziua Lacului Siriu se vrea a fi o adevărată sărbătoare de muzică și voie bună la care așteptăm și invităm pe toată lumea, vă așteptăm cu mic cu mare! Nu uitați, Sâmbătă, 20 August vă aștept pe malul lacului Siriu!” a declarat pentru vranceamedia.ro, vicepreședintele Fundatiei Karitas, Alexandru Ranja.

Lacul Siriu a reuşit să-şi păstreze neştirbită autenticitatea şi să surprindă prin aerul curat si mirosul de rășina, prin nuanţele de verde și albastru ale undelor în care se reflectă munţii, dar mai ales prin liniştea deplină din preajma acestei destinaţii turistice încă nu foarte cunoscute în România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here