UPDATE Evenimentul Special Olympics planificat azi, la Buzau va fi amanat din cauza vremii.

Fundația Special Olympics din România invită buzoienii, astăzi, începând cu ora 12.00, la Școala Gimnazială Dionisie Romano unde se va preda o lecție despre toleranță, alături de elevi de la școli de masă și sportivi Special Olympics. Evenimentul se desfășoară în cadrul proiectului Ilead – Eu Decid – Sportivi Lideri cu Dizabilități Intelectuale, finanțat de Adobe Foundation.
Pe parcursul a trei ore, elevii din școlile de masă, având alături Sportivi Lideri Special Olympics, vor prezenta împreuna proiecte de incluziune socială sub îndemnul ”Schimbăm Jocul – Generația Unificată în scoala mea” și vor participa la un concurs sportiv de gimnastică unificată (sporitivi cu și fără dizabilități concurează împreună).
Descrierea proiectului – Proiectul iLead – Special Needs Athletes Leadership se derulează pe o perioadă de 12 luni și urmărește implicarea activă a elevilor cu dizabilități intelectuale și a celor fără dizabilități ca parteneri cu drepturi egale în viața comunității.

În cadrul proiectului, persoanele cu dizabilități intelectuale își consolidează abilitățile de lider în calitate de ambasadori ai semenilor lor, de educatori și de antrenori. 50 de sportivi cu dizabilități intelectuale vor dobândi o voce puternică în cadrul comunităților, 960 de elevi fără dizabilități intelectuale din 12 școli de masă vor primi informații privind beneficiile incluziunii sociale a persoanelor defavorizate cu ajutorul unui manual special, care conține 4 lecții. 48 de profesori din școli de masă vor fi instruiți în cadrul proiectului.
Despre Special Olympics România
Special Olympics este o mișcare globală care valorifică potențialul uman prin puterea transformatoare a sportului. Special Olympics ajută persoanele cu dizabilități intelectuale să fie acceptate și implicate ca membri activi ai comunităților din care fac parte, pentru a crea o societate respectată și incluzivă pentru noi toți. Folosind sportul drept catalizator, împreună cu programele colaterale de sănătate și educație, Special Olympics luptă împotriva pasivității, nedreptății și intoleranței.

În România din 2003, Special Olympics a ajutat, până în prezent, peste 25.000 de copii, tineri și adulți cu dizabilități intelectuale să fie cetățeni activi ai comunității.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here