Direcţia Silvică donează lemnele confiscate de jandarmi şi poliţie şcolilor, grădinţelor sau altor instituţii din judeţ, la cerere. Ajutorul oferit de Direcţia Silvică în plină iarnă este cu atât mai important cu cât în acesta perioadă speculanţii vând lemne de proastă calitate.

Gradiniţele, şcolile, căminele de bătrâni sau alte instituţii din judeţul Buzău, care au avut nevoie de lemne, pe perioada iernii, au cerut ajutorul Direcţiei Silvice. Numai în ultima perioadă, Direcţia Silvică, cu ajutorul jandarmilor a confiscat 33 metri cubi de lemne, dintre care 21 metri cubi lemne de foc, iar restul cherestea. Lemnele confiscate au fost donate unor instituţii din judeţul Buzău care au făcut solicitări în acest sens.

Motivele confiscării materialului lemnos de oamenii legii au fost diverse: lipsa documentelor de provenienţă si de transport sau cantităţi mai mari transportate faţa de cele înscrise în documente.Potrivit reprezentanţilor Direcţiei Silvice Buzău, în acesta perioada, speculanţii vând lemne de proastă calitate, la preţuri stabilite după bunul plac.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here