Month of the Military ChildLa a XII-a ediție a celui mai mare program de orientare profesională pentru elevi al organizației Junior Achievement România, Job Shadow Day®, peste 300 elevi din clasele a XI-a și a XII-a din 4 licee vor petrece o zi în umbra unui angajat din domeniul în care tinerii vor să profeseze.

 “Ce vreau să devin când voi fi mare?

  • Care este cea mai potrivită meserie pentru mine?
  • Cum să mă pregătesc ca să fac meseria dorită”

Acestea sunt întrebările la care orice tânăr se gândește înainte de a termina liceul.

Programul internațional de orientare profesională Job Shadow Day® aflat la a XII-a ediție și derulat de organizația Junior Achievement România cu sprijinul comunităților educaționale și de afaceri din toată țara, vine în ajutorul viitorilor absolvenți de liceu. Petrecând o zi la locul de muncă dorit, tinerii au șansa să observe care sunt principalele responsabilități și abilități necesare și să găsească mai ușor răspunsuri la întrebările legate de viitoarea profesie. La rândul lor, angajatorii pot afla mai multe despre așteptările și pregătirea tinerilor de liceu, putând să contribuie activ la formarea lor profesională timpurie.

În data de 07 aprilie 2014, peste 300 elevi din liceele Colegiul Economic Buzău, Colegiul Tehnic Buzău, Liceul D. Filipescu Buzău, Liceul de artă Margareta Sterian Buzău,  vor merge în shadowing la  peste 30 instituții și companii din Buzău. Cele mai dorite meserii de anul acesta sunt: Militar, poliţist, avocat, funcţionar bancar.

Partenerii locali de anul acesta sunt: Sc Slik Impex Srl, Reiffeisen Bank, Garanti Bank, Banca Transilvania, Sao Paolo Intesa, Alpha Bank, Flowers Studio, Gm Com Srl- Agentie De Publicitate, Laborator Recoltare Analize Medinvest, S.C Amc Service Srl, Agenţia De Turism Volis, Inspectoratul De Politie Judetean Buzau, Scola Militara De Maistri Militari Si Subofiteri Ai Fortelor Aeriene Traian Vuia Bobocu, Scoala De Aplicaţie Pentru Forţele Aeriene Aurel Vlaicu Boboc- Buzău, Serviciul De Contabilitate Primăria Municipiului Buzău, Craciun, Ichim SCA, Cabinet De Avocatura Grigore Daniel, Cabinet De Avocatură Cucuruzac Marcel, Cabinet De Avocatură Buharu Carmen, Tribunalul Judetean Buzau, CJRAE Buzău.

Ziua de shadowing se încheie cu o ceremonie la care participă toți elevii și reprezentanții companiilor și instituțiilor participante în Job Shadow Day® 2014, derulată la Colegiul Economic Buzău.

Postovei Cătălina Ileana

 Ne dorim ca Job Shadow să devină o practică obișnuită a angajatorilor care își înțeleg rolul de investitori în educația și formarea tinerilor. O zi în care un licean ia contact cu mediul de afaceri sau instituțional, şi observă ce se întâmplă într-o zi de muncă din punct de vedere al responsabilităţilor, al relaţiilor dintre colegi şi al relaţiei cu clientul este o zi câștigată pentru toată lumea: elevi, angajați, profesori și părinți ”, declară Daniela Staicu, Marketing & Communication Manager la Junior Achievement România.

Programul Job Shadow Day® se adresează și elevilor din clasele 0-X, aceștia petrecând o zi de lucru la locul de muncă al unuia dintre părinți. În acest an, la program participă peste 28.000 de elevi (6-19 ani) din 200 de localități din toată țara.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here