limuzina mercedes

Nici cei mai optimişti preoţi din Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei nu şi-au imaginat că în câteva luni cancelaria eparhială, cunoscută mai ales ca generatoare de corupţie bisericească, s-ar putea transforma într-o oază de linişte, în care Arhiepiscopul să se întâlnească fără intermediari cu preoţii din eparhie. Palatul Eparhial va fi deschis vizitatorilor, complexul ahiepiscopal va redeveni mănăstire în vreme ce Arhiepiscopul Ciprian va locui într-o chilie, e drept una confortabilă. Funcţionarii eparhiali ar putea fi monahi, iar arhiepiscopul va avea un contact direct cu preoţii, fără intermediari. Ridicarea dreptului de semnătură funcţionarilor suspecţi de fapte nu tocmai ortodoxe, inventarierea bunurilor Arhiepiscopiei, trecerea pe linie moartă a camarilei, schimbarea protoiereilor, demolarea clopotniţei faraonice începută de ÎPS Epifanie, reintroducerea în circuitul public a Palatului Arhiepiscopal, transformarea opulentei clădiri a Seminarului monahal de la Răteşti în instituţie filantropică şi a clădirilor arhiepiscopiei în mănăstire, dinamizarea învăţământului teologic şi aducerea în eparhie a slujitorilor îndepărtaţi de fostul ierarh sunt doar câteva din măsurile luate de ÎPS Ciprian pentru a scoate Eparhia Buzăului din ghearele corupţiei şi nepotismului şi a o reintroduce în rândul lumii civilizate. Printre monahii rechemaţi în Eparhie se numără şi arhimandritul Chiril Lovin, originar din Focşani, fost stareţ al Mănăstirii Ciolanu, văzut de unii ca posibil episcop vicar de Vrancea. La numai o lună de la instalarea în funcție a ÎPS Ciprian, 5 dintre cele 12 protoierii ale arhiepiscopiei au fost desființate, iar noii protoierei, numiţi în cadrul şedinţei Permanenţei Consiliului Eparhial din data de 11 aprilie 2013, sunt Pc. Pr. Sorin Pană – Protoieria Buzău I, Pc. Pr. Radu Ilie – Protoieria Buzău II, Pc. Pr. Balica Valeriu – Protoieria Focşani I, Pc. Pr. Oscar Frunză – Protoieria Focşani II, Pc. Pr. Vasile Dabija – Protoieria Panciu, Pc. Pr. Viorel Banu – Protoieria Rîmnicu Sărat.

Iar măsurile de restructurare din temelii continuă cu scoaterea la vânzare a  limuzinelor de lux (Toyota şi Mercedes). Pe 24 aprilie la sediul din Aleea Episcopiei are loc licitația pentru vânzarea celei de-a doua. Limuzina de lux Mercedes Benz S 320 CDI din 2008, o mașină a care a costat 100.000 de euro la momentul cumpărării, este scoasă la vânzare cu un preț de pornire a licitației de 50.000 de euro. În aceeași zi are loc licitația pentru vânzarea a încă două mașini. O Dacia din 2005, la un preț de pornire de 3000 de euro și un renault Clio din 2004, la 2700 de euro.
Banii  urmează să fie folosiți pentru ajutorarea sărmanilor și pentru ridicarea unui azil de bătrâni la Mănăstirea de la Rătești.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here