Peste 100 de participanţi la caravana de informare au mai fost înregistraţi în Ruşeţu, Nehoiu şi Berca, Pîrscov, Brădeanu, Calvini şi Vadu Paşii. Sătenii comunelor buzoiene prin care a trecut caravana de informare despre fondurile europene au dovedit că îşi doresc să facă proiecte şi investiţii cu bani europeni. Cel puţin asta dovedesc „prezenţele” înregistrate în localităţile care au fost incluse pe harta Campania „PNDR vine în satul tău”. Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP) a prezentat conferinţa de final a campaniei de informare, considerată cea mai amplă campanie naţională de informare adresată beneficiarilor şi potenţialilor beneficiari ai fondurilor europene nerambursabile pentru agricultură şi dezvoltare rurală. Astfel, lansată în februarie 2013, caravana informativă a ajuns în 3.323 de localităţi din toate judeţele ţării, reuşind să aducă mai aproape de locuitorii acestora informaţiile corecte despre derularea proiectelor cu finanţare europeană prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală.
Peste 4.300 de buzoieni prezenţi la informări
În judeţul nostru, potrivit datelor furnizate de reprezentanţii Oficiului Judeţean de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală Buzău, caravana „PNDR vine în satul tău” a trecut şi a organizat acţiuni de informare în 53 de localităţi, acţiuni la care au fost prezenţi nu mai puţin de 4.384 de buzoieni. Cei mai interesaţi de banii europeni au fost sătenii din Nehoiu, Berca, Calvini şi Pîrscov,  localităţi în care au fost prezenţi la informări 165, 162, respectiv, 119 săteni. Peste 100 de participanţi la caravana de informare au mai fost înregistraţi în Ruşeţu, Cislău, Pîrscov, Brădeanu şi Vadu Paşii. La polul opus, cele mai slabe prezente au fost înregistrate în Chiliile – 53 de săteni, municipiul Buzău – 56 de participanţi şi Lopătari – 58 de săteni.
„Desant” al unor echipe cu 220 de experţi
Echipa de coordonare şi implementare a proiectului a cuprins 220 experţi care au acordat informaţii publicului prin caravana PNDR şi 10 coordonatori regionali şi naţionali ai caravanelor, responsabili cu organizarea evenimentelor, distribuirea materialelor informative despre implementarea proiectelor cu finanţare europeană prin PNDR şi gestionarea relaţiei cu autorităţile locale. Campania a fost organizată sub forma unui circuit naţional în cadrul căruia 17 rulote expoziţionale au parcurs un traseu planificat să acopere toate comunele importante din ţară. Campania APDRP a fost derulată în colaborare cu Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) şi cu Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA). Reprezentanţii locali ai APDRP s-au implicat alături de echipele caravanei în activitatea de informare a beneficiarilor, oferind informaţii şi suport privind implementarea proiectelor derulate cu finanţare europeană nerambursabile în mediul rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here