Pentru că în ultima perioada numarul persoanelor interesate de agricultura ecologica in zona Calvini a crescut, autoritatile locale, in frunte cu primarul au solicitat sprijinul unor specialisti de la Directia Agricola pentru a-i ajuta pe localnici sa cultive corect si sa beneficieze de o recolta bogata.

Iata sfaturile pe care locuitorii din Calvini le-au primit de la agricultorii cu experinta:

Găsirea amestecurilor care funcţionează cel mai bine şi dau producţia cea mai bună va necesita ceva timp dacă nu aveţi experienţă în acest domeniu, însă pentru început  ar trebui să începeţi la scară mică şi să observaţire coltele pe măsură ce se dezvoltă, înainte de a încerca amestecul pe o parcelă mai mare de teren.

Când cultivaţi cereale, puteţi semăna culturi asociate precum trifoi, ridichi, salată şi diferite ierburi medicinale. Aceste culturi asociate ar trebui semănate odată ce culturile de cereale înfloresc. În timpul în care cerealele se coc, culturile asociate se dezvoltă foarte încet.

Când cerealele sunt deja recoltate, culturile asociate primesc dintr-o dată mai multă lumină şi încep să prospere, apoi pot fi recoltate .

Culturi asociate din amestecuri de diferite varietăţi de trifoi pot fi semănate mai devreme.Trifoiul susţine cultura de cereale în timpul creşterii şi ajută la prevenirea apariţiei altor plante rivale, acoperind solul. Când cerealele au fost recoltate, câmpul poate fi folosit ca zonă de furajare pentru animale.

Este important să nu se recolteze totul, ci să fie lăsate o parte din recolte pe câmp, ca mulci şi ca sursă de nutrienţi pentru plante – îngrăşământ verde. Când a doua cultură în sine este folosită ca îngrăşământ verde, ea furnizează o recoltă directă şi imediată,care este în mod normal, de obicei, uitată: seminţele propriu-zise sunt necesare pentru a semăna alte parcele de teren.

Alte exemple sunt porumbul, floarea-soarelui şi cânepa, care pot fi toate cultivate împreună cu mazărea sau fasolea. Plantele înalte oferă suport de căţărare pentru mazăre sau fasole.

În schimb, mazărea şi fasolea furnizează azot şi îmbunătăţesc creşterea plantelor-suport.

O cultură de nap porcesc şi porumb, mazăre şi fasole este potrivită în mod special şi pot fi recoltate împreună şi procesate într-un siloz de furaje.

De asemenea când cultivi in, o cultură asociată de trifoi alb este indicată. Dacă trifoiul este semănat un pic mai târziu, inul va avea un start bun înainte şi va împiedica trifoiul să crească excesiv.

Când selectezi plantele pentru culturi asociate, este important să fii atent la combinaţia de plante, aşa încât cultura principală să nu fie copleşită şi plantele să nu fie în competiţie unele cu altele.

Hrişca, care se seamană în primăvară, de asemenea creşte foarte bine împreună cu trifoiul alb ca şi cultură asociată. De asemenea, salata sau ridichile pot fi adăugate. Cum hrişca necesită o cantitate mare de lumină, nu poate fi folosită în sine ca o cultură asociată.

Va trebui să găseşti compoziţia cea mai bună de seminţe prin experimentare,pentru că acest lucru depinde foarte mult de condiţiile de sol, de umiditate, de temperatură şi de factori precum vântul şi îngheţul.

Scopul propus pentru parcela de teren afectează totodată tipul de policultură de care ai nevoie.

Poţi semăna legumele corespunzătoare şi selecta culturi asociate aşa încât să poţi oferi tot timpul o gamă bună. Totodată, dacă vrei să cultivi hrană pentru animale, pe care le ţii pe o pajişte, trifoiul asociat cu legumele ar fi o excelentă sursă de hrană.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here