Carieraa de poliţist este destul de atractivă printre buzoieni, iar dovadă stă numărul mare de tineri înscrişi la examenul de admitere pentru şcolile de agenţi de poliţie. Dintre cele 2.880 de locuri scoase la concurs, 1.600 sunt pentru agenţi de politie, 700 pentru subofiţeri jandarmi, 300 pentru subofiţeri pompieri şi 280 pentru poliţisti de frontieră.

Tinerii care îşi doresc o carieră în Poliţia Română se pot înscrie în instituţiile de învăţământ postliceale ale Ministerului Afacerilor Interne. La Buzău, la Inspectoratul de Poliţie au fost deja depuse peste 40 de dosare de înscriere.

Pentru că admiterea va avea loc în ianuarie, candidaţii vor da ca probă sportivă un traseu aplicativ. Si asta deoarece nu pot susţine proba de alergare de rezistenţa şi viteza în frig şi pe zapada.

Înscrierieri vor avea loc până pe 5 decembrie, iar locurile la instituţiile de învăţământ care formează personal pentru Ministerul Afacerilor Interne sunt comune pentru femei şi bărbaţi.

Concursul de admitere se desfăşoară într-o singură sesiune, în perioada 13 – 21 ianuarie 2018,  conform graficului desfăşurării concursului de admitere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here