Narcisa, fostă corporatistă, are de 5 ani un blog renumit prin care popularizează frumuseţile României. Propune destinaţii de week-end sau city break-uri . Gălăţeancă la origine, bucureşteancă cu domiciliul, femeia a ales să-şi facă o meserie din a arăta lumii întregi locurile frumoase dar şi experienţele trăite în plimbările ei. Pe blogul său TravelGirls.ro, catalogat drept cel mai popular blog de călătorii în 2012, găsim idei de trasee în judeţul Buzău. În cea de a doua variantă de drumeţie, Narcisa ne spune care sunt, în opinia sa, locurile de vizitat. Deşi oarecum dezamăgită de calitatea drumurilor, bloggeriţa alege trasee care se pot parcurge într-o zi.

 “Dacă ieși de pe drumurile principale din județul Buzău și te aventurezi pe așa-zisele șosele județene de prin sate, ai face bine să nu te grăbești căci gropile, căruțele și copiii sunt la tot pasul. Iar asta nu-i deloc un lucru rău. De fapt, pentru asta călătorim, pentru acele locuri în care încă nu au acces autocarele cu turiști, acele locuri în care viața la țară a rămas ferită de vopselurile stridente și care încă mai miros a fân, a fum de sobă și a flori. Locurile care te obligă să încetinești rămân parcă mai bine întipărite în memorie.

După ce am început lista cu13 locuri ce merită văzute în judeţul Buzău , am început să-mi doresc să descopăr mai mult în această zonă, în fiecare weekend în care am avut ocazia. Cum am dat de ele? Despre unele am citit pe mici bloguri ori în presă, despre altele am aflat de la cititorii TravelGirls.ro, câteva dintre ele mi-au fost recomandate de către localnici iar pe vreo două le-am găsit din întâmplare sau mergând pe mâna indicatoarelor turistice bătute de vreme pe la vreo răscruce de drumuri. Ce au toate aceste locuri în comun e faptul că toate merită văzute. Nu neapărat pentru ele în sine ci pentru zona în care se află ori pentru oamenii de acolo” precizează Narcisa pe blogul său.

Termele Romane de la Pietroasa, locul unde a fost descoperită Cloşca cu Puii de Aur, Cetatea de la Gruiul Dării, Biserica dintr-o piatră de la Năieni, Trovanţii de la Bozioru, sunt doar câteva dintre locurile alese de Narcisa pentru a populariza Ţinutul Buzăului.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here