2013-10-20-612 rePe cat de promise de autoritati, pe atat de asteptate de buzoieni, statiile de autobuz, in sfarsit, incep sa apara in municipiul Buzau. Mai exact, este vorba despre adaposturi in care buzoienii pot astepta mijloacele de transport in comun.

Din pacate, insa, felul in care sunt amplasate lasa mult de dorit. Pe Strada Alexandru Marghiloman, de exemplu, adăposturile confecţionate din metal combinat cu material transparent ocupa tot trotuarul, oamenii care tranziteaza zona fiind nevoiti sa ocoleasc prin strada.

La stadiul la care sunt acum, doar schelet metalic, se poate trece usor, dar imediat ce vor fi montate bucatile de plastic pe lateral si in spate, acest lucru va fi imposibil. Practic, adapostul pentru statie este aproape lipit de gardul locuintelor pe de o parte si pana la bordura pe partea cealalta, oamenii fiind obligati sa circule chiar pe carosabil.

Din acest punct de vedere cel mai mult vor avea de suferit batranii care si asa se deplaseaza cu dificultate dar si mamele cu carucioare sau copii de mana.

“La inceput, cand am vazut ca se monteaza m-am bucurat, chiar daca am vazut ca se strica trotuarul. Mi-am spus ca betonul de repara, dar asa vom avea si noi macar unde sa ne adapostim de vant si ploaie atunci cand asteptam autobuzul. Acum imi dau seama ca nu au fost gandite deloc. Oricine isi da seama de acest lucru dupa cum se vede clar ca taie, practic, o parte din trotuar. Mai prost este ca nu este macar un spatiu prin spate sau prin fata pe care sa putem trece. Nu mai zicem de carucioare sau bagaje mai voluminoase. Ce facem? O luam pe strada, ne loveste masina si vinovati suntem noi ca circulam pe strada, nu?”, se intreaba retoric Stefan Stan, un trecator prin zona MicroV.

Proiectul de  „Reabilitare reţea de drumuri şi staţii de transport din zona de acţiune urbană a Municipiului Buzău” prevede montarea a 26 de  spaţii moderne de aşteptare în staţiile de transport în comun. Prima staţie a fost montată pe Bulevardul 1 Decembrie. Numărul lor a fost gîndit aşa încît să acopere toate staţiile de transport din oraş şi totodată suprafaţa fiecăreia să poată adăposti un număr cît mai mare de persoane.

Adăposturile vor fi confecţionate din metal combinat cu material transparent, vor avea înălţimea de 2,6 metri şi vor ocupa o suprafaţă cu laturile de 5 şi 2,5 metri.

Toate aceste probleme si neajunsuri se pot constata, insa, numai atunci cand mergi pe jos. De la volanul autoturismului personal sau de pe bancheta autoturismului de serviciu aceste lucruri trec neobservate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here