Drumul Naţional 10, care leagă Muntenia de Ardeal, este afectat în 25 de puncte după alunecările de teren din ultima perioadă. Conducerea Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere a dat însă asigurări că va aloca bani din bugetul de lucrări pentru refacerea şoselei. Din păcate, lucrările nu vor începe prea curând, din cauză că trebuie efectuate demersurile legale pentru atribuirea lucrărilor, proceduri care se pot finaliza abia la toamnă. Însă dacă această procedură se va încheia fără contestații, nu se vor putea demara și lucrările propriu-zise. Cel mai probabil acestea vor începe abia de anul viitor.

Autorităţile buzoiene caută soluţii pentru efectuarea urgentă de reparaţii în cele mai critice puncte ale drumului, acolo unde, în prezent, se circulă alternativ, pe o singură bandă.

Pe lângă alunecările de teren de la Măgura, Vipereşti şi Gura Siriului, probleme sunt şi pe viaductul Giurca, unde a aparut o groapă în asfalt in care poate încăpea chiar o roată de maşină.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here