sfatulparintilor.ro-calendar-freedigitalphotos.net_Românii au, în acest moment, 13 sărbători legale în fiecare an.Este vorba despre primele două zile din an, despre 24 ianuarie, despre Paşte, despre Rusalii şi de 1 Mai, dar şi de sărbătorile sfinţilor Maria şi Andrei, ori de Ziua Naţională şi de Crăciun. Parlamentarii s-au gândit că ar mai fi nevoie de încă trei zile nelucrătoare si vor în plus faţă de ceea ce există în acest moment, Înălţarea Domnului, 10 Mai şi ziua lui Constantin Brâncuşi să fie sarbatori legale. Dacă trec de vot, românii s-ar bucura de 16 zile libere.
In prezent, românii au 13 sărbători legale, în care angajaţii de la stat sunt liberi. Primele zile libere din 2015 au fost 1 şi 2 ianuarie, urmate de Ziua Unirii Principatelor Române, pe 24 ianuarie.
Paştele este sărbătorit anul acesta pe 12 aprilie, iar ziua de luni este liberă. Două săptămâni mai târziu vine mini vacanţa de 1 mai, când mulți români pleacă la mare sau la munte.
Peste alte două săptămâni, altă minivacanţă de 3 zile – Rusaliile şi Ziua Copilului. În august mai este o zi liberă, Adormirea Maicii Domnului, care cade însă sâmbăta. Următoarele zile libere vin abia la sfârşitul lunii noiembrie.
Angajații de la stat vor mai avea un weekend prelungit: Sfântul Andrei, pe 30 noiembrie, cade într-o zi de luni. Următoarea liberă va fi apoi pe 1 decembrie, de Ziua Naţională. În schimb, anul acesta, de Crăciun nu vom mai avea chiar o minivacanță pentru că a doua zi a sărbătorii pică sâmbăta.
Anul viitor, la aceste zile libere s-ar mai putea adăuga 19 februarie, când este aniversat Constantin Brâncuşi, 10 mai – Ziua Regalităţii şi Înălţarea, care se sărbătoreşte la 6 săptămâni după Paşti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here