cursuri_surdo_mutiAsociatia ,,Centrul de pregatire pentru o viata independenta in limbaj mimico-gestual”  a finalizat cursul de specializare pentru calificarea/ ocupatia/ interpret in limbajul mimico-gestual (studii superioare) organizat in cadrul proiectului ,,Acces informational/comunicational pentru egalitatea de sanse intre auzitori si surdo-muti”.

La curs au fost  inscrisi 28 de participanti, functionari publici, reprezentanti ai departamentelor de relatii publice din cadrul institutiilor locale, preoti, jurnalisti, profesori si reprezentanti ai Serviciului Apel Unic de Urgenta 112 Buzau.Cursantii au fost din judetele Buzau, Iasi si Bucuresti.

Proiectul implementat de Asociatia ,,Centrul de pregatire pentru o viata independenta in limbaj mimico-gestual”  a avut ca scop formarea unui numar de interpreti in limbajul mimico-gestual care sa acopere o parte din necesitatile persoanelor cu deficiente de auz si comunicare.

Cursul a fost coordonat de prof. Lonia Cezarina Popescu in calitate de formator. Totodata, orele de teorie au fost secondate de tinerii surzi de la Asociatie  Gabi  Negoita,  Geanina Ciulei,  Iulia Voinov  si Adi Musat  care au facut parte din comisia de evaluare ca observatori . Proiectul s-a incheiat cu examenul practic pe care cursantii l-au absolvit cu note maxime.

“Se poate si in Romania, nu doar la Buzau, sa avem personal pregatit in limbajul mimico-gestual la U.P.U., la Politie, la Tribunal, in educatie si in sistemul sanitar, la biserica si in media scrisa si video. Munca noastra a fost sfintita de oameni minunati, ambitiosi, politicosi si speciali ! Proiectul va continua si noi speram ca surzii vor avea parte de profesionisti in toata Romania. Faptul ca in presa scrisa si video vor putea fi reporteri care sa poata purta un dialog oricand cu o persoana surda, incununeaza eforturile noastre. Cursantii vor  avea parte timp de 12 luni de consiliere gratuita din partea Asociatiei”, a declarat Ionica Tarau, managerul Asociatiei ,,Centrul de pregatire pentru o viata independenta in limbaj mimico-gestual”.

Diplomele sunt recunoscute de Ministerul Muncii si Ministerul Educatiei conform autorizatiei obtinute de formator pentru specializarea interpret in limbaj mimico-gestual.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here