maidaneziDe luna viitoare toate patrupele care trăiesc pe străzile din oraş ar putea fi sterilizate şi le-ar putea fi implantate microcipuri. La sfârşitul acestei luni, consilierii municipali vor avea de aprobat un proiect care vizează sterilizarea a mii de animale atât din curţile oamenilor, cât şi de pe străzi. Medicii veterinari au reuşit să încheie recensământul patrupedelor fără valoare chinologică aflate în curţile oamenilor, numărul acestora situându-se în jurul cifrei de 5 mii. Toate aceste animale ar urma să fie suspuse operaţiei de sterlizare. „Am reuşit să finalizăm catagrafierea, numărul animamelelor se situează în jurul cifrei de 5 mii. Sper ca la finele lunii să se aprobe proiectul în cadrul Consiliului Local Municipal şi astfel animalele să fie sterilizate. La final numărul patrupedelor de pe străzi va fi mult mai mic”, ne-a spus Dănuţ Păle, preşedintele Colegiului Medicilor Veterinari Buzău.

Proiectul  prevede ca toţi câinii din gospodării şi de pe străzi să fie duşi în cabinete veterinare pentru a fi sterilizaţi şi pentru a le fi implantat un microcip pentru identificare. Toodată proprietarii de animale va fi obligaţi să aducă patrupedul la sterilizat, în caz contrat riscând o amendă de până la 800 de lei. Costul intervenţiei de sterilizare şi cel al implantării microcipului vor fi suportate de Primărie.

 

 

Costurile sunt imense dar primăria se declară pregătită să le suporte doar să nu mai asiste la înmulţirea necontrolată a animalelor fără stăpân. Operaţiunea are şi contestatari din rândul stăpânilor câinilor de rasă. Pe bună dreptate, aceştia spun că nu au de gând să îşi sterilizeze patrupedele, iar autorităţile admit că acest lucru ar fi o greşeală şi se vor limita la câinii de pe străzi şi cei din gospodării care nu sunt de rasă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here