masi Primăriile vor primi acordul Guvernului să închirieze sau să folosească maşini în leasing operaţional, prin excepţie de la interdicţia aplicată din 2009 pentru toate instituţiile publice, cu argumentul că lipsa autoturismelor generează blocaje în activitate.

Acceptul pentru astfel de achiziţii va fi acordat de Guvern prin ordonanţă iniţiată de ministrul Administraţiei Publice, vicepremierul Liviu Dragnea. În urmă cu 4 ani autorităţilor şi instituţiilor publice li s-a interzis  să achiziţioneze, să cumpere sau să preia în leasing autoturisme şi mobilier, exceptate fiind doar structurile nou-înfiinţate şi numai în primul an de funcţionare, achiziţiile pentru realizarea proiectelor finanţate din împrumuturi, fonduri externe nerambursabile, donaţii şi sponsorizări şi autoturismele cumpărate în cadrul Programului „Rabla”.
Interdicţia a fost prelungită succesiv în ultimii ani.
La sfârșitul anului trecut Guvernul a dispus tot prin ordonanţă de urgenţă, că instituţiile publice pot cumpăra maşini care să nu aibă un motor mai mare de 1,6 litri şi să nu coste mai mult de 18.000 euro cu TVA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here