mediatorBuzoienii care doresc să-și soluționeze conflictele in instanta au obligatia de a trece si pe la mediator. In caz contrar instanta, le respinge cererea de judecata. Masura este menita sa scada numarul de procese si sa faciliteze rezolvarea conflictelor pe cale amiabila.

Daca doua persoane sunt in conflict si isi cauta dreptatea in instanta trebuie sa mearga la un mediator, inainte de a incepe procesul. Acesta va incerca sa-i convinga sa ajunga la o intelegere amiabila si sa evite judecata. Cel mai important este ca in acest mod oamenii nu vor mai pierde sute de lei pentru cheltuielile de judecata si pentru taxa de timbru.

In urma sedintei de mediere, cei care totusi vor sa mearga in instanta vor primi un porces verbal de informare care va fi depus la instanta inaintea cererii de chemare in judecata. Fara certificatul prin care dovedesc informarea asupra medierii instanta nu va primi cererea de chemare in judecata. Medierea va fi folosita in cazul unei arii largi de procese, atat de natura civila cat si de natura penala. Multe dintre problemele legate de revendicari, divorturi, incredintari de minori, plangeri penale sau litigii de munca vor putea fi solutionate departe de instanta de judecata.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here