politie 81171100 04791700

Militarul din Podgoria cercetat pentru corupție sexuală este investigat și de reprezentanții  Brigăzii 282 Infanterie Mecanizată „Unirea Principatelor” Focşani, de care aparține Batalionul 280 unde bărbatul este încadrat. Reamintim că în luna mai, militarul, care are 34 de ani, ar fi intrat într-o sală de clasă de la Şcoala „Vasile Cristoforeanu” din Râmnicu Sărat, în care se afla o fetiţă de 8 ani. Potrivit unor surse, el ar fi urmărit-o pe fetiţă tot drumul spre şcoală. Sub pretextul că este profesor de sport, militarul i-ar fi spus copilei că vrea să formeze o echipă de volei şi că pentru asta are nevoie de fete. Ulterior, bărbatul ar fi început să-i pupe mâinile fetei, iar apoi s-ar fi dezbrăcat de pantaloni, începând să facă gesturi obscene în faţa copilei de numai 8 ani.

După ce a terminat cursurile, fetiţa a mers acasă şi le-a povestit părinţilor ei ce i s-a întâmplat. A doua zi, mama fetei a mers la şcoală şi a adus la cunoştinţa conducerii unităţii ce i s-a întâmplat copilei sale. Chiar dacă militarul a comis gestul obscen în jurul datei de 20 mai, poliţiştii au aflat despre incident două săptămâni mai târziu, respectiv pe data de 5 iunie. Poliţia s-ar fi autosesizat după ce la urechile oamenilor legii au ajuns zvonuri despre „perversul din şcoală“. În urma investigaţiilor, poliţiştii au depistat un suspect, pe care l-au reţinut pentru 24 de ore. Ei au stabilit că este vorba despre un bărbat de 34 de ani, din Podgoria, cadru militar, pe numele căruia a fost întocmit dosar penal pentru corupţie sexuală. În acelaşi dosar este cercetat şi directorul şcolii, pentru că a omis să anunţe incidentul. În plus, conducerea unităţii de învăţământ a fost sancţionată pentru nerespectarea planului de pază şi urmează a fi supusă unei anchete a Inspectoratului Şcolar Buzău. Militarul nu a fost arestat, dar a primit interdicţie de a părăsi ţara.
Potrivit Monitorul de Vrancea, Locotenent Cătălina Crintea, purtătorul de cuvânt al Brigăzii 282 Infanterie Mecanizată „Unirea Principatelor”, a confirmat că bărbatul este cadru militar şi a spus că la nivelul unităţii a fost declanşată o anchetă. „La nivelul unităţii a fost deschisă o anchetă cu privire la acest caz, rezultatele urmând a fi comunicate ulterior”, a afirmat locotenent Crintea. Potrivit unor surse le jurnaliștilor din Vrancea, militarul este căsătorit şi are un copil care este elev la  aceeaşi şcoală cu fetiţa în faţa căreia ar fi făcut gesturi obscene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here