ductilCompania Mechel va redeschide în perioada următoare unităţile de producţie de la Târgovişte şi de la Buzău, care reprezintă 80% din capacităţile sale de producţie, a declarat duminică ministrul Economiei, Varujan Vosganian, invitat la o emisiune a postului Pro TV.
Vosganian a spus că există piaţă de desfacere cel puţin pentru producţia celor două unităţi şi a menţionat că Mechel a invocat concurenţa neloială pe care o fac, pe piaţa oţelului beton, unele firme mici care aduc produse la preţuri mai mici, după care dispar fără a plăti TVA statului.
Ministrul Economiei a indicat unele estimări, conform cărora piaţa gri a oţelului beton s-ar cifra la 100.000 de tone, respectiv 15% din piaţa totală.
Combinatul siderurgic Mechel Târgovişte a demarat la finalul lunii februarie un amplu proces de reorganizare şi restructurare cu intenţia de a reporni producţia în cel mai scurt timp, potrivit Invest Nikarom, societate care deţine indirect pachetul majoritar de acţiuni al combinatului.
Potrivit reprezentanţilor companiei, administraţia a analizat toate variantele posibile prin care să asigure resursele necesare reluării producţiei, fiind pe punctul de a implementa un plan de redresare care să asigure reluarea producţiei, cu şanse de rentabilizare.
În cererea de intrare în procedura de reorganizare judiciară depusă de companie se menţionează că se are în vedere protejarea intereselor societăţii şi relansarea activităţii pe baze solide, în temeiul unui plan de reorganizare, care va conduce la viabilizarea societăţii.
Combinatul de Oţeluri Speciale (COS) Târgovişte avea în 1990 peste 10.000 de salariaţi. Numărul acestora a ajuns în anul 2000 la 5.700, iar acum combinatul mai are aproximativ 2.000 de angajaţi.
Societatea a fost preluată în 2002 de către firma elveţiană Conares Trading, care a devenit ulterior operatorul grupului metalurgic rus Mechel.
În urmă cu două săptămâni a fost făcută publică informaţia potrivit căreia Mechel şi-a vândut toate activele deţinute în România, pentru aproximativ 70 de dolari (230 de lei), companiei româneşti Nikarom SRL.
Nikarom a achiziţionat combinatele Mechel Câmpia Turzii, Târgovişte, Ductil Steel Oţelu Roşu, Ductil Steel Buzău, Laminorul Brăila şi Mechel Reparaţii Târgovişte

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here