carlomanestiReprezentantii Primariei Vernesti au nevoie de aproximativ sapte miliarde de lei vechi pentru sustinerea unor investitii care sa duca la asigurarea alimentarii cu apa din surse proprii a trei dintre satele comunei.

Primarul Daniel Nastase spune ca pentru alimentarea cu apa din surse de pe plan local a satelor mentionate a solicitat inclusiv sprijinul reprezentantilor Consiliului Judetean, din dorinta de a asigura permanenta in furnizarea apei, inclusiv pe timpul sezonului cald, cand se inregistreaza un consum mare de apa. „Cautam sursa de finantare si am cerut inclusiv sprijinul Consiliului Judetean. Din cauza secetei, ne-am confruntat cu problema apei si vor trebui facute investitii urgente pentru noi surse de apa. Ca suma totala pentru alimentarea cu apa in satele Niscov, Carlomanesti si Mierea ar fi nevoie de sapte miliarde de lei vechi. Noi am comunicat acest lucru Consiliului Judetean, dar vom incerca sa gasim si alte surse de finantare, inclusiv din fonduri europene. Cumva va trebui sa reusim sa rezolvam aceasta problema”, sustine primarul Daniel Nastase.

In prezent, in comuna Vernesti se afla in derulare lucrarile de asfaltare a retelei de 5,4 kilometri de drumuri din satul Candesti se apropie de final, investitia fiind sustinuta printr-un proiect in cadrul proiectului prioritar „10.000 km drumuri judetene si de interes local” din Programul National de Dezvoltare a Infrastructurii (PNDI).

Primarul Daniel Nastase mai spune ca lucrarile executate de SC Vega 93 Galati sunt finalizate in proportie de peste 90 la suta, turnarea asfaltului fiind terminata, pentru finalizare fiind nevoie doar de amenajarea santurilor de scurgere a apei pluviale pentru circa un kilometru de drum.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here