Reprezentanţii Muzeului Judeţean invită buzoienii în noaptea de 21 spre 22 mai, între orele 20,00 și 3,00, să participe la „Noaptea Muzeelor”, ocazie cu care vor fi deschise noi expoziţii în cadrul instituţiei: arheologie antică şi medievală, colecţia de telefoane şi expoziţia de cultură şi artă buzoiană.

Vizitatorii vor avea ocazia să participe și la observaţii astronomice realizate cu instrumentar profesionist, în parteneriat cu Liceul cu Program Sportiv Buzău. În „Noaptea Muzeelor”, buzoienii mai pot vizita şi colecţia de artă decorativă, colecţia de artă donată de Bucur Chiriac şi expoziţia dedicată lui Dumitru Dan, buzoianul care a făcut ocolul lumii în opinci. Intrarea va fi liberă.

Un alt eveniment realizat tot cu ocazia Nopţii Muzeelor este expoziţia intitulată „Arta printre blocuri”. Este vorba despre evenimentul organizat, vineri, 20 mai, ora 19,30, cu lucrările a patru artişti plastici buzoieni, Ştefan Lăzărescu, Florin Menzopol, Gabriel Mihalache şi Răzvan Mihalcea. Vernisajul va avea loc la parterul blocului Magnolia, vizavi de Galeriile de Artă.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here