Trei inculpaţi din dosarul fraudelor informatice de la Direcţia Economică a Primăriei Buzău au scăpat de controlul judiciar. Completul care judecă dosarul a decis să ridice măsura preventivă pentru fostul director economic Ion Gegea, dar şi pentru foştii subordonaţi, Cătălin Boaru şi Bogdan Neamu. Decizia nu este definitivă şi poate fi contestată de procurori în 48 de ore de la comunicare.

Judecătorul de caz a mai admis efectuarea unei expertize în legătură cu acuzaţiile de ştergere, din sistemul informatic, a unor amenzi care apăreau pe numele unor persoane fizice.

Alţi doi dintre inculpaţi din dosarul fraudelor informatice identificate de procurorii DIICOT la Direcţia Economică a Primăriei Buzău, care au recunoscut că au şters amenzi din baza de date, au scăpat de măsurile preventive încă din luna noiembrie 2017.

Completul de la Tribunalul Buzău care judecă această cauză a dispus pe 24 noiembrie
revocarea controlului judiciar în cazul lui Virgil Toşu, fostul şef al Serviciului Urmărire, Executare şi Colectare Creanţe Fiscale Persoane Fizice din cadrul Direcţiei Economice a Primăriei Buzău, şi a lui George Bunea, funcţionar în cadrul aceluiaşi serviciu.

Cei doi şi-au recunoscut faptele încă din luna aprilie, însă nu şi abuzul în serviciu, infracţiune despre care avocaţii celor doi spun că procurorii DIICOT Buzău ar fi introdus-o pe lângă cele de constituire de grup infracţional şi fraude informatice, cu scopul de a mări limitele de pedeapsă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here