Guvernul a modificat normele medotologice de aplicare a legii privind sistemul asigurărilor de șomaj, precum și procedurile privind accesul la măsurile pentru stimularea ocupării forței de muncă.

În programele care au ca scop ocuparea temporară a forței de muncă, pentru executarea de lucrări și activități de interes pentru comunitățile locale, pot fi cuprinse persoanele neocupate, înregistrate ca șomeri la agențiile teritoriale pentru ocuparea forței de muncă județene, indiferent dacă beneficiază sau nu de indemnizație de șomaj.

Subvenția, pentru angajatorii care încadrează în muncă persoane în cadrul unor astfel de programe, se acordă în baza schemei de ajutor de minimis, instituită prin ordin al președintelui Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă.

Dacă subvenția se finanțează din bugetul asigurărilor de șomaj, aceasta nu se acordă angajatorilor instituții și autorități publice.

Dacă finanțarea subvenției se face din alte surse alocate conform prevederilor legale, beneficiare pot fi și autoritățile administrației publice locale, cu exceptarea de la aplicarea reglementărilor în domeniul ajutorului de minimis.

Pentru acordarea subvențiilor din bugetul asigurărilor pentru șomaj, agențiile pentru ocuparea forței de muncă județene vor încheia, la solicitarea autorităților administrației publice locale, un contract de finanțare cu angajatorii persoanelor încadrate în muncă din rândul șomerilor.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here