Pică la evaluare ca muştele, o arată listele cu notele obţinute în prima zi de examen. Pe liste se pot vedea şi note de 3 sau chiar mai mici. Este vorba de jandarmii care trec prin zile de foc începând de ieri. Evaluarea naţională impusă de reorganizarea structurilor MAI, va tria personalul angajat în Jandarmeria buzoiană aşa încât să rămână în final mai puţin cu 15.

Subiectele la care trebuie să răspundă fiecare din cei 170 de  jandarmi care susţin intreviurile, sunt legate de fişa postului, trei la număr, iar timpul pe care îl are fiecare candidat la dispoziţie este de aproximativ 15 minute după alte 15 în care îşi pregăteşte răspunsurile după ce trage biletul de examinare. Atmosfera era astăzi destul de tensionată în rîndul celor care au fost programaţi pentru examinare şi asta nu întâmplător, din comisie face parte şi un psiholog care observă atent reacţiile celor examinaţi.

Deşi subiectele nu sunt deloc străine de ceea ce fac cotidian, jandarmii au recunoscut că miza este foarte mare: păstrarea locului de muncă. Cei care pică examenul vor putea fi redistribuiţi la nivel naţional acolo unde există posturi libere dacă vor opta în cele 3 luni pentru acest lucru iar dacă nu vor fi trecuţi în rezervă. Examinarea este supravegheată video pentru a fi eliminată orice suspiciune de fraudă iar fişierele vor fi stocate şi puse la dispoziţie în situaţiile în care vor exista contestaţii, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al IJJ Buzău, lt Adrian Cristea. Mâine va fi ultima zi de examinare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here