Fondul de Garantare a Asiguraților (FGA) nu mai poate deschide dosare de daună clienților companiei Astra Asigurări pentru evenimentele produse după data de 4 martie 2016, având în vedere că au trecut cele 90 de zile prevăzute de lege de la data pronunțării hotărârii instanței de judecată privind deschiderea procedurii falimentului asigurătorului. FGA informează potențialii creditori de asigurări ai companiei de Asigurare Reasigurare Astra SA asupra faptului că, pentru evenimente produse aferente polițelor de asigurare ale societății Astra după data de 4 martie 2016, FGA nu mai poate proceda la deschiderea dosarelor de daună, respectiv la constatarea tehnică a avariilor. De la această dată, FGA va putea primi, conform legii, cereri de deschidere a dosarelor de daună doar pentru evenimente asigurate produse între data închiderii procedurii de redresare financiară a societății Astra și data de 3 martie 2016, inclusiv, dată la care se împlinesc 90 de zile de la data pronunțării hotărârii instanței de judecată privind deschiderea procedurii falimentului. Această hotărâre a fost luată de către instanța de judecată în data de 3 decembrie 2015”, se menționează într-un comunicat al FGA.

Conform documentului, pentru evenimente produse după această dată, potențialii creditori de asigurări ai companiei Astra Asigurări se pot adresa, pentru a fi îndrumați cu privire la demersurile pe care urmează să le întreprindă, lichidatorului judiciar al companiei de Asigurare Reasigurare Astra, societatea KPMG Restructuring.

FGA reamintește clienților Astra Asigurări că, potrivit legii, Fondul de Garantare este în drept să efectueze plăți din disponibilitățile sale către creditorii de asigurări doar după rămânerea definitivă a hotărârii de deschidere a procedurii falimentului doar pentru păgubiții care au depus cereri de plată și care au dosarele complete. Plata despăgubirilor se va face în limita a 450.000 lei pentru fiecare creditor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here