paine-politieNumarul infractiunilor cu produse cereale si de panificatie scad de la o saptamana la alta. Fie au invatat sa se fereasca de privirile vigilante ale politistilor, fie au intrat in legalitate, producatorii de paine cad tot mai rar in mainilor oamenilor legii. Daca in saptamanile precedente valoarea amenzilor era uriasa si se lasa si cu dosare penale, in perioada 6 – 12 octombrie au fost constatate doar două infracţiuni, cu un prejudiciu a cărui valoare a fost estimată la peste 45.000 de lei

În perioada 6 – 12 octombrie, poliţişti din cadrul structurilor de investigarea fraudelor, ordine publică şi poliţie rutieră ale Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au continuat acţiunile pentru prevenirea şi combaterea ilegalităţilor în domeniul producerii, prelucrării, achiziţionării şi comercializării produselor cerealiere şi de panificaţie.

Poliţiştii au efectuat 161 de controale, dintre care 32 la societăţi comerciale, 25 la persoane fizice şi 104 la autovehicule ce efectuau transporturi cu astfel de produse, în urma cărora au constatat două infracţiuni prevăzute de Legea nr. 241/2005 pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale şi 149 de contravenţii, dintre care 12 la Legea nr. 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite şi 137 la alte acte normative.

Două persoane sunt suspectate de comiterea infracţiunilor constatate, iar valoarea totală a prejudiciului în dosarele penale întocmite a fost estimată la peste 45.000 de lei.

Valoarea totală a amenzilor aplicate a fost de 22.530 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here