alcooltest 2Șapte șoferi au rămas pietoni după fost prinși că au consumat băuturi alcoolice și s-au urcat la volan.

Sâmbătă, la ora 20.15, o patrulă din cadrul Secţiei 3 de poliţie rurală Berca ce acţiona pe DJ 203K a oprit pentru control un autoturism la volanul căruia a fost identificat un bărbat în vârstă de 34 de ani, din comuna Cernăteşti.

În momentul în care i-au fost solicitate documentele personale şi ale maşinii, şoferul a precizat că nu posedă permis de conducere, situaţie confirmată de verificările efectuate în bazele de date.

Întrucât emana halenă alcoolică, poliţiştii l-au testat cu aparatul „Drager”, rezultând o concentraţie alcoolică de 0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatului în vârstă de 34 de ani i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei şi i s-a întocmit dosar penal.

Poliţiştii cu atribuţii pe linie rutieră au mai identificat şi scos din trafic alţi şase conducători auto care consumaseră băuturi alcoolice înainte de a se urca la volan, doi fiind depistaţi tot pe DJ 203K, doi în municipiul Buzău şi câte unul pe DN10 şi în municipiul Rm. Sărat.

În funcţie de valorile indicate de etiloteste, în patru situaţii au fost întocmite dosare penale, iar faţă de un tânăr de 23 de ani din comuna Lopătari şi un buzoian de 24 de ani, care au avut 0,16 mg/l alcool pur în aerul expirat, a fost luată măsura sancţionării contravenţionale cu puncte-amendă şi măsura reţinerii permisului în vederea suspendării, pentru o perioadă de 90 de zile.

Se pare că nu doar bărbaţii se urcă ameţiţi la volan. O femeie de 39 de ani din București a fost oprită pe strada Gradiştei din municipiul Rm. Sărat, după ce oamenii legii au observat că mașina condusă de aceasta se deplasa sinuos. La testarea cu aparatul „Drager”, poliţiştii au avut parte de o surpriză: acesta indica o alcoolemie de 1,33 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Femeia a fost dusă la spital, pentru recoltarea probelor biologice şi se va alege cu dosar penal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here