victorieiTot ce au atins au distrus, iar acum stau cu mana intinsa la autoritatile locale sa primeasca o noua locuinta sociala.

Este cazul unei numeroase familii de romi care ani de zile a distrus putin cate putin o casa de pe strada Victoriei pentru care nu au platit nici macar chiria modica. In urma cu trei ani, dupa ce au adus imobilul intr-o stare avansata de degradare, au fost evacuati.

Pentru ca nu aveau unde locui s-au mutat pe malul raului Buzau si in cateva zile, pentru ca aveau copii mici, iar vremea se stricase autoritatile au gasit o solutie si i-au cazat in mai multe cladiri de pe strada Colonel Buzoianu in care a functionat Corpul Gardienilor Publici.

646x404Intre timp s-au inmulti, familia ajungand sa numere nu mai putin de 15 adulti si 15 copii. Pe strada pe care au fost cazati au terorizat toi vecinii: de la scandaluri in fiecare noapte si pana la disparitii misterioase a bunurilor vecinilor.

Mai mult decat atat, si cladirile in care au fost cazati au fost distruse bucata cu bucata. Intr-o noapte, intr-un mod absolut misterios cineva le-a pus foc intr-una dintre camere, iar in alta a disparut toata tabla de pe cladiri dar si sobele de teracota din interior.

In cele din urma, autoritatile au decis sa ii evacueze si de aici si sa demoleze cladirile care erau un adevarat pericol pentru casele din zona. Asa cum s-au obisnuit, membrii familiei stau din nou cu mana intinsa la autoritati sa primeasca locuinta sociala, chiar daca toti adultii sunt apti de munca.

cgp“Ne-au evacuat si noi suntem acum sub cerul liber. Au venit cu buldozerele si au inceput sa darame dar la noi nu se gandeste nimeni? Sa ne dea o locuinta sociala ca asa se face. Noi unde dormim? Unde ne culcam copii?”, de intreaba unul dintre chiriasi.

Pe de alta parte, reprezentantii Primariei, proprietarul cladirilor si al terenului, sustin ca nu mai pot face nimic pentru membrii acestei familii si ca au fost nevoiti sa demoleze imobilele.

“Avem autorizatie de demolare pentru aceste cladiri de mai bine de 3 ani. Am tot amanat in speranta ca isi vor gasi o locuinta si vom putea sa daramam cladirile. Nu mai puteam astepta, trebuia sa facem curatenie aici, pentru ca aceste cladiri pun in pericol casele vecinilor”, ne-a declarat Emil Serban, de la Serviciul de Spatiu Locativ al Primariei Buzau.

Autoritatile le-au permis, totusi, celor 30 de persoane sa locuiansca in doua camere situate in aceeasi cute in care au stat pana acum, in speranta ca in scurt timp isi vor gasi locuinte si se vor muta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here