politist21Un dosar penal, 15 permise reţinute şi 253 de contravenţii. Acesta este  bilanţul poliţiştilor de la rutieră care au desfăşurat activităţi de control ieri pe şoselele din judeţ. Un şofer s-a ales cu dosar penal pentru conducere a unui autovehicul sub influenţa alcoolului.

Poliţiştii de la Serviciul Rutier au oprit pentru control un autoturism în localitatea Oreavu, la volanul căruia a fost depistat un bărbat de 53 de ani din Poşta Câlnău care se afla sub influenţa alcoolului. Cum testarea cu aparatul „Drager” a indicat o alcoolemie de 1,28 mg/l alcool pur în aerul expirat, şoferul a fost transportat la spital pentru recoltarea de probe biologice. Pe numele bărbatului a fost întocmit dosar penal pentru conducere sub influenţa alcoolului.

În aceeaşi zi, poliţiştii rutieri au mai reţinut alte 14 permise de conducere, dintre care opt pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor angajaţi în traversare regulamentară în municipiul Buzău, patru pentru viteze de peste 150 km/h pe DN2 E85 – în afara localităţii Grebănu, unul pentru depăşire pe marcajul pietonal şi unul tot pentru consumul de băuturi alcoolice.

Pe parcursul zilei de 3 august, poliţiştii rutieri au constatat şi sancţionat 253 de abateri la regimul circulaţiei pe drumurile publice, contravenţii comise de 174 de conducători auto, 22 de pietoni, 11 conducători de mopede, 4 biciclişti şi 2 căruţaşi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here