Dupa ce a intrat în vigoare un ansamblu de norme noi, mai stricte, de consolidare a sistemului de control al politicii comune a Uniunii Europene în domeniul pescuitului autoritatile locale dar si reprezentantii Ocolului Silvic Cislau atrag atentia cetatenilor asupra pescuitului illegal.

Noul sistem legislativ le va permite tuturor pescarilor să îşi exercite meseria în condiţii similare, promovând astfel o cultură a respectului normelor în sectorul pescuitului.

Până în prezent, pentru încălcarea legilor privitoare la pescuitul ilegal existau pedepse diferite de la o ţară la alta, sectorul pescuitului fiind astfel lipsit de condiţii echitabile de concurenţă, ceea ce permitea operatorilor să profite de sisteme diferite de sancţiuni. De acum înainte însă, aceeaşi încălcare va face obiectul aceleiaşi sancţiuni, indiferent de locul unde a fost comisă şi indiferent de naţionalitatea pescarului sau de pavilionul navei. În plus, noul regulament introduce un sistem de puncte pentru infracţiunile grave prin care contravenienţilor li se poate ridica licenţa de pescuit.

“Pentru a nu avea probleme cetatenii in primul rand, an demarat o actiune de informare a ceea ce inseamna legislatia in vigoare dar si amenyile si sanctiunile care au devenit drastice. Speram ca cetatenii au inteles pentru ca nu vrem sa existe probleme de nicio parte”, ne-a declarat Ginel Sindrilaru, padurar in cadrul Ocolului Silvic Cislau.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here