21 de elevi din județul Buzău s-au calificat, în acest an, la Olimpiadele Naționale de Matematică și Fizică, toți aceștia fiind pregătiți în cadrul centrului de performanță „Hai la Olimpiadă!” din Buzău, implementat de Fundația eMAG cu ajutorul BCR, în cadrul Colegiului Hasdeu. De la începutul anului școlar și până acum, în centrul din Buzău s-au pregătit, săptămânal, 225 de elevi, sub îndrumarea a 16 profesori. Centrul de performanță la matematică este coordonat de profesorul Bogdan Enescu, în timp ce cursurile Centrului de performanță la fizică se des­fă­șoa­ră sub coordonarea profesoarei Virginia Mândruță-Tănăsescu.

„Rezultatele bune pentru calificarea la Olimpiadele Na­țio­nale de matematică, informatică, fizică și astro-fizică ale copiilor care s-au pregătit în cen­trele <Hai la Olimpiada!> arată că programul funcționează și ne încurajează să mergem mai departe. Vom continua să extindem activitatea acestor centre și în alte localități importante din țară, pentru că peste tot există copii cu potențial pentru performanță și profesori valoroși care trebuie motivați”, spune Tudor Vlad, președintele Fundației eMAG.

La rândul său, Ionuț Stanimir, directorul de comunicare al BCR, subliniază că investiția în educație este singura investiție solidă în viitor: „Unul dintre lucrurile în care credem și pe care îl susținem de câțiva ani este investiția în educație și în profesioniștii de mâine. Încă din 2014, de când ne-am alăturat proiectului <Hai la Olimpiadă!>, am reușit să arătăm că România are multe de oferit și că tinerii de astăzi vor reuși să facă performanță în România de mâine dacă sunt susținuți, apreciați și încurajați”.

„Hai la Olimpiadă!“ este un program inițiat de Fundația eMAG în 2012, în cadrul căruia sunt susținuți elevii și profesorii care doresc să se pregătească și să facă performanță la Matematică, Informatică și Fizică. Din 2014, BCR devine partener al programului prin susținerea, alături de Fundația eMAG, a centrelor de performanță și a celor mai importante concursuri pentru elevi. În prezent, funcționează paisprezece centre de performanță „Hai la Olimpiadă!”, în șapte județe din țară. În anul școlar 2015-2016, 1.882 de elevi s-au pregătit săptămânal în centrele de performanță din București, Constanța, Buzău, Iași, Brașov, Cluj și Timișoara, sub îndrumarea a 154 de profesori. Prin „Hai la Olimpiadă!”, profesorii din centrele de performanță sunt recompensați material pentru orele de pregătire a elevilor, iar cele mai bune rezultate ale copiilor la concursurile naționale și internaționale sunt premiate de către Fundația eMAG și BCR.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here