incendiu2

 

Săteni din localitatea buzoiană Nehoiașu precum și peste 45 de pompieri au reușit, abia azi noapte, să stingă incendiul ce a cuprins pădurea de foioase de pe Valea Nehoiașului, proprietate privată. Din cauza zonei greu accesibile, focul s-a stins cu mături și lopeți. Potrivit pompierilor a ars litiera pădurii pe o suprafață de 10 hectare. Pentru a supraveghea zona astfel încât incendiul să nu reizbucnească, pompierii au rămas și în această dimineață la fața locului.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Buzău, Marius Sârbescu, incendiul a fost anunţat sâmbătă, în jurul orei 13.00, de locuitorii din Nehoiașu care au zărit fum dens pe versant. Până la sosirea pompierilor de la Garda de la Mărunţişu, lumea din sat, înarmată cu lopeți și mături, a încercat să stingă focul.

Deocamdată nu se cunoaște exact cauza care a dus la declanșarea flăcărilor, pompierii și polițiștii urmând să continue cercetările în acest caz.

Un incendiu asemănător a avut loc în luna august 2012 într-o pădure din localitatea buzoiană Gura Teghii unde au ars aproape 13 hectare de pășune și pădure.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here