Parazăpezile de pe o porţiune de 220 de metri, de lângă Șoseaua europeană E 85, limita judeţelor Buzău şi Ialomiţa, au fost furate la scurt timp după ce au fost montate. Este vorba despre de stâlpi şi cadre din fier, cu rigle de tablă zincată, care formau grilajele de protecţie împotriva înzăpezirii şoselei. Furturile au avut loc la începutul acestei luni şi, după cum spune reprezentantul administratorului drumurilor naţionale care traversează judeţul Buzău, la origine ar fi o grupare bine organizată.

”Nu sunt furturi realizate de către oameni simpli, ci de oameni care s-au pregătit dinainte cu mijloace de transport adecvate. Fiecare panou este de doi metri pe doi şi are o greutate destul de mare. Doi oameni trebuie să le manipuleze şi ca să cari de la 150 de metri, din mijlocul câmpului, prin noroi, să le duci la marginea părţii carosabile, unde să le încarci. Le poţi încărca într-o basculantă, nu într-un mijloc de transport obişnuit“, a declarat Leon Velicu, şeful Secţiei Drumuri Naţionale Buzău.

Furturile au apărut în două rânduri, la interval de 4-5 zile, pe timpul nopţii. Conducerea Secţiei de Drumuri Naţionale Buzău a sesizat Poliţia în legătură cu furtul parazăpezilor. ” Din păcate, acei oameni care le-au furat probabil vor reclama că se înzăpezeşte drumul şi că autorităţile nu au făcut nimic“, crede prefectul judeţului Buzău, Carmen Ichim.

Poliţiştii fac cercetări pentru identificarea hoţilor şi recuperarea prejudiciului, fiind întocmit dosar penal faţă de autori necunoscuţi. În perioada imediat următoare, în zona unde lipsesc parazăpezii vor fi puşi la loc alţii, însă de calitate inferioară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here