În ciuda crizei şi a blocajului financiar, în judeţul Buzău mai există afaceri care merg foarte bine într-o perioadă în care tranzacţiile se prăbuşesc iar vânzările producătorilor au scăzut dramatic faţă de perioada similară a anului trecut.

Este vorba de singura păstrăvărie din Judeţ din comuna Calvini care a ajuns să nu mai facă cererii venite de la agenţii economici din tot judeţul.   Ion Voicu, administratorului singurei păstrăvării a Direcţiei Silvice  din judeţul Buzău spune că în ultimele opt luni ale anului a ajuns să vândă zi lumină: “Am vândut de la până acum peste 12 tone de păstrăv chiar dacă preţul a crescut cu aproape un leu după majorarea TVA de la 18,5 lei la 19,5 lei pe kilogram. Ne-au crescut vânzările cu 50 la sută faţă de anul trecut. Explicaţia este că românului încă îi place să mănânce bine şi să consume produse naturale fără chimicale”, spune Ion Voicu.

Turiştii care tranzitează zona în drum spre Braşov sau Vălenii de munte pot vizita zilnic păstrăvăria din localitatea Calvini. Şi autorităţile locale fac tot ce pot pentru ca producătorii din zonă să fei cunoscuţi şi să îşi poată vinde marfa mai uşor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here