mascati tiganiUn buzoian a sunat ieri la 112 şi a anunţat că două femei necunoscute au pătruns în locuinţa unui vecin, în absenţa acestuia de acasă.

Imediat după primirea sesizării, la faţa locului a fost direcţionată o patrulă de siguranţă din cadrul Poliţiei municipiului Buzău.

Poliţiştii, împreună cu proprietarul imobilului – care a reuşit să ajungă acasă în urma „veştii” comunicată de vecinul său – au intrat în locuinţă şi le-au prins pe cele două femei.

De asemenea, în faţa imobilului, pe stradă, a fost depistat un autoturism în care aşteptau alte trei persoane, cu privire la care s-a stabilit ulterior că veniseră în municipiul Buzău împreună cu cele două femei.

La faţa locului a sosit şi o patrulă de intervenţie de la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Buzău, care a procedat la identificarea tuturor celor cinci persoane, rezultând că persoanele surprinse în imobil au 48, respectiv 36 de ani şi sunt din municipiul Craiova, iar la volanul autoturismului se afla un bărbat de 42 de ani, din comuna Brădeşti, judeţul Dolj, care era însoţit de alte două femei din Craiova, în vârstă de 36 şi 44 de ani.

Cazul a fost preluat de poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei municipiului Buzău.

Cu ocazia cercetării la faţa locului, s-a constatat că în imobil s-a pătruns prin forţarea unei ferestre, iar bunurile din interior erau răvăşite, însă proprietarul casei a precizat poliţiştilor că nu îi lipsea niciun bun.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru tentativă la furt calificat, iar la propunerea poliţiştilor, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău a dispus începerea urmăririi penale împotriva tuturor celor cinci persoane din judeţul Dolj.

Poliţiştii au luat măsura reţinerii, pentru 24 de ore, împotriva celor cinci şi continuă cercetările, în vederea documentării întregii activităţi infracţionale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here