mascati-actiune-plopi-2-640x426

În urma acţiunii desfăşurată în cursul acestei zile, pe raza judeţului Buzău, au fost reţinute 4 persoane suspectate de comiterea unor infracţiuni, au fost întocmite 4 dosare penale şi au fost aplicate aproape 120 de sancţiuni contravenţionale. De asemenea, au fost confiscate aproximativ 3 tone de produse cerealiere.

În acțiunea derulată astăzi  deInspectoratul de Poliţie Judeţean Buzău au fost angrenați peste 150 de poliţişti din structurile de investigaţii criminale, ordine publică, investigarea fraudelor, poliţie rutieră, arme, explozivi şi substanţe periculoase, precum şi de la acţiuni speciale.  Poliţiştii au instituit filtre în zonele de acces către municipiile Buzău şi Râmnicu Sărat şi au oprit pentru control 465 de autovehicule, cele mai multe destinate transportului rutier public de persoane şi mărfuri, o atenţie deosebită fiind acordată autovehiculelor ce transportau produse cerealiere şi de panificaţie.

Concomitent, au fost efectuate verificări cu privire la legalitatea activităţii de comerţ desfăşurată de 54 de agenţi economici şi controale la 31 de obiective, pe linia asigurării pazei.

De asemenea, poliţiştii au pus în aplicare 3 mandate de executare a pedepsei cu închisoarea şi au efectuat 9 percheziţii domiciliare la imobile deţinute sau folosite de persoane care sunt suspectate de comiterea de furturi sau de deţinerea de bunuri contrar prevederilor legale.

În urma activităţilor desfăşurate de poliţişti, 38 de persoane au fost conduse la sediile subunităţilor de poliţie pentru verificări, împotriva a 4 suspecţi fiind luată măsura reţinerii pentru 24 de ore.

Poliţiştii au constatat, în total, 4 infracţiuni şi au aplicat 117 sancţiuni contravenţionale, dintre care 30 la Legea nr. 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, 8 la Legea nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor, 72 la O.U.G. nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, una la O.U.G. nr. 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura şi 6 la alte acte normative.

De asemenea, au fost reţinute în vederea suspendării 4 permise pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice şi au fost confiscate bunuri în valoare totală de peste 4.000 de lei (aproximativ 3.000 de kilograme de produse cerealiere şi 825 de kilograme de fructe). Valoarea totală a amenzilor aplicate a fost de 52.890 de lei.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here