Autorităţile buzoiene analizează, în prezent, oportunitatea amenajării unor rute alternative, după închiderea unui sens de mers de la Podul Mărăcineni. Din momentul în care proiectul de reabilitare a primit finanţare, autorităţile buzoiene au anunţat că lucrările vor începe în luna martie. Firma constructoare a deschis şantierul doar sub podul de la Mărăcineni, acolo unde se va realiza o lucrare de consolidare.

Între timp, au întârziat avizele necesare pentru startul reabilitării sensului de mers Rm. Sărat – Buzău. Apoi, a venit recomandarea Poliţiei Rutiere ca podul să nu fie închis înainte de Sărbătorile Pascale.

Săptămâna viitoare va avea loc o ultimă întâlnire importantă pentru a fi stabilite data începerii şi condiţiile în care se vor desfăşura lucrările.
Între timp, la Buzău se vor discuta soluţiile alternative pentru şoferi, astfel încât să fie diminuate pe cât posibil blocajele în trafic. Dacă iniţial se respingea ideea ridicării în zonă a unui pod de pontoane, acum autorităţile au ajuns la concluzia că se va impune cel puţin o cale rutieră de rezervă.
Firma constructoare nu a primit aviz favorabil de la Poliţia Rutieră decât în momentul în care a acceptat montarea de semafoare, atât la intrare, cât şi la ieşire de pe pod.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here